House in Calella de Palafrugell, 2014

House in Calella de Palafrugell, 2014

 

An old summer house that combines simplicity and respect to its essence. This residence, situated in Calella de Palafrugell, was amended following the latest trends in decoration but reinforcing the most genuine features such as the arches in the hall and living. The area of the sofas, formerly a closed room, was opened to the dining room through a simple arch that mimics the existing double one. In the dining room, the old cupboard was expanded faithfully reproducing its style, which blends well with window shutters, preserved in all rooms.

All openings were painted light gray, a color that matches the polished concrete floors present throughout the house and bathrooms, where showers and shelves are handmade and lime plastered. White walls help to create the simple and bright atmosphere that permeates all the space, protagonised by the owners’ collection of artworks. A porch was built outside -also paved with polished concrete to provide continuity- which acts as a cheerful summer dining room. Also noteworthy is the children’s room by which, given the small size of the space, handmade furniture was designed. Thanks to a clever arrangement and choice of white, the feeling of overload was avoided.

 

 

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>