La nostra història

Quatre generacions construïnt llars.

Ha passat molt de temps des que Jaume Casadevall, un jove de Sant Feliu de Guíxols, va decidir emprendre una aventura rumb a Amèrica. Després de passar per Buenos Aires i Nova York, va tornar a l’Empordà havent après l’ofici de paleta i s’instal·là a Palafrugell, on vivia la seva futura esposa i on, el 1932, es va establir pel seu compte.

Sense relleu generacional, la història de Tané Construccions es podria haver acabat aquí, però el 1945 un jove mecànic  d’Olot, l’Albert Tané, va rebre de Palafrugell una oferta de treball que va acceptar il·lusionat. Aquí havia vist el mar per primera vegada, en una excursió en la seva infantesa, i la perspectiva de viure-hi a tocar l’entusiasmava. La seva decepció va ser descobrir, un cop arribat a Palafrugell, que la costa era a tres quilòmetres del poble!  Ja el primer dia, però, va conèixer la Carme, la filla de Jaume Casadevall, amb qui es casà tres anys després. No hi havia marxa enrere.

L’Albert , tot i que ja havia fet els trenta, va canviar l’ofici de mecànic pel de paleta. El mar, que l’havia portat fins allà, va ser el detonant d’una nova època a l’empresa.  Ell va viure l’eclosió del turisme amb la construcció de diversos hotels i residències d’estiueig, a més d’altres edificis de diversa envergadura. Són els anys en què l’empresa es consolida com una de les més importants de la zona en el seu sector.

Avui, Jaume Tané, la quarta generació, ha près el relleu del seu pare Joan. Ell dirigeix i gestiona el nostre patrimoni més preuat: l’experiència i els coneixements acumulats al llarg de més de vuitanta anys d’existència.

GALERIA DE FOTOS