Tané Construccions col·locarà una gàrgola a l’esglèsia de Palafrugell

Tané Construccions col·locarà una gàrgola a l’esglèsia de Palafrugell

Després de la restauració del campanar vell efectuada fa dos anys, Tané Construccions tornarà a fer una intervenció remarcable a l’esglèsia de Sant Martí de Palafrugell. Es tracta de la col·locació d’una gàrgola entre la coberta de la nau central i el campanar, que ha de substituïr l’existent prèviament, avui desapareguda després d’haver-se partit en una data inconeguda.

Per fer això, s’haurà de retirar la meitat que resta encastada a la façana i posar-hi al seu lloc la nova, que medirà 80 cm. d’amplada i 250 cm. de llargada i tindrà gravat l’any actual perquè en quedi constància per a les properes generacions. El temple disposa de diverses gàrgoles amb formes mig humanes, mig animals. En aquest cas, s’ha optat per un prisma cònic, molt allunyat dels treballs esculpits que s’hi poden observar, per tal que no interfereixi en la lectura històrica de l’edifici.

Les gàrgoles existents evacuen encara avui les aigües pluvials. Es tracta, per tant, d’una obra que ajudarà a una millor conservació de l’exterior del temple, ja que actualment la canal que condueix a la gàrgola escapçada vessa l’aigua directament sobre la façana, cosa que la malmet notablement, com es pot observar a simple vista.

Projecte de la nova gàrgola.

Detall del projecte de la nova gàrgola.

L'aigua vessada directament sobre la façana la malmet.

Estat de la façana causat per l’aigua.